Your latest posts

5ο Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας

March 12, 2015 επιχειρηματικότητα, νεα Comments Off on 5ο Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας

Η πρωτοβουλία του skywalker.gr «Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας», για την παροχή αρχικής εκπαίδευσης στην Επιχειρηματικότητα συνεχίζεται με το 5ο Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας.

Η δράση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες επιχειρηματικής δράσης ως εναλλακτικό δρόμο επαγγελματικής δραστηριότητας και δημιουργικότητας.

Σε εικοσιπέντε (25) ώρες, στις 17, 18, 19 και 20 Μαρτίου 2015, εικοσιπέντε (25) εκπαιδευόμενοι θα προσεγγίσουν τις βασικές αρχές, μεθόδους και εργαλεία του “επιχειρείν” και θα κατανοήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες του επιχειρηματία.

Η συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι χωρίς χρέωση, χάρη στην εθελοντική συμμετοχή καταξιωμένων εισηγητών και στη χορηγία του χώρου διεξαγωγής από την Ecinisi Business Centers www.ecinisi.gr.

Την επιστημονική ευθύνη κατάρτισης του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει η Career Design www.career-design.gr.

Στην Αρχική Εκπαίδευση θα παρουσιαστούν σημαντικές θεματικές ενότητες που άπτονται της δημιουργίας και λειτουργίας μιας επιχείρησης, όπως: βασικές αρχές επιχειρηματικότητας και σύστασης μιας επιχείρησης, δεξιότητες του επιχειρηματία, αρχές διοίκησης, marketing, αξιολόγηση της επιχειρηματικής ιδέας, βασικά λογιστικά και φορολογικά θέματα ενάρξεως, κοστολόγησης και εταιρικής χρήσης των social media.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site: www.footstep.gr ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 9730280 με την υπεύθυνη του προγράμματος, κα Γεωργία Κωνσταντίνου.

Το 5o Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας θα διεξαχθεί στις 17, 18, 19 και 20 Μαρτίου 2015, από 09:30 έως 16:00.

Τόπος διεξαγωγής: Ecinisi Business Centers

Διεύθυνση: Μπάκου 1 Νέα Φιλοθέη, τηλ: 211 800 1840

Αναλυτικό Πρόγραμμα: http://footstep.gr/program/monopatia-epixeirhmatikothtas-programma/5o-monopati-epixeirhmatikot-tas-programma

Δήλωση Συμμετοχής: http://footstep.gr/formes-symmetoxhs/monopatia-epixeirhmatikothtas/5o-monopati-epixeirhmatikothtas-forma-symmetoxh

 

πηγή: www.footstep.gr

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2014

August 28, 2014 νεα Comments Off on Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2014

Έληξε σήμερα η αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών, αφού στις 10 το πρωί δόθηκαν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο- Ονομα- Πατρώνυμο- Μητρώνυμο).

Παράλληλα θα αποσταλούν τα αποτελέσματα και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση ώστε να να εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και στη συνέχεια να αναρτηθούν στα σχολεία.

Οι υποψήφιοι στις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της ΕΕ μη ελληνικής καταγωγής μπορούν να πληροφορηθούν για τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας http://moreresults.minedu.gov.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας:  http://minedu.gov.gr/

 

 

Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις

August 21, 2014 νεα Comments Off on Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις

Σύμφωνα με tις χθεσινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αθανάσιου Κυριαζή, το υπουργείο θα γνωστοποιήσει τη Δευτέρα 25 Αυγούστου την ακριβή ημερομηνία που θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυριαζής δήλωσε: «Η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, πιο συγκεκριμένος θα μπορώ να είμαι τη Δευτέρα. Αυτή τη στιγμή η διεύθυνση μηχανοργάνωσης του Υπουργείου βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και δεν μπορώ να κάνω εκτιμήσεις».

 

 

 

 

Η εκτίμηση των βάσεων για το 2014

August 19, 2014 νεα Comments Off on Η εκτίμηση των βάσεων για το 2014

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται στα τέλη Αυγούστου και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» θα φέρει «σφαγή» μεταξύ χιλιάδων αριστούχων καθώς εξαιτίας της αύξησης κατά 40% φέτος του αριθμού των αριστούχων τα μόρια εισαγωγής στις λεγόμενες περιζήτητες σχολές αναμένεται να εκτιναχθούν και κατά συνέπεια να αποκλείσουν ένα τεράστιο ποσοστό υποψηφίων που κατάφερε να αναρριχηθεί στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα.

Η μεγαλύτερη αύξηση αριστούχων καταγράφεται στην τεχνολογική κατεύθυνση, ενώ συνολικά ο αριθμός των υποψήφιων που πήραν βαθμολογία από 18 ως 20, άριστα δηλαδή, είναι φέτος σχεδόν 7.500 άτομα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η αύξηση του ποσοστού των αριστούχων στα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης φτάνει ως και το 50%.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τον πίνακα με την εκτίμηση των βάσεων και τη διαφορά που αναμένεται να έχουν από το 2013.

 

πηγή: iefimerida.gr

Μεταγραφές των επιτυχόντων του 2014

July 3, 2014 νεα Comments Off on Μεταγραφές των επιτυχόντων του 2014

To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει πως σχετικά με τις μεταφορές θέσεων (μεταγραφών) επιτυχόντων του 2014 σε Πανεπιστήμια-ΤΕΙ ισχύουν οι προϋποθέσεις του Νόμου 4264 Άρθρο 53.

Επιπλέον με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, θα παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς θέσης (μεταγραφής) των επιτυχόντων του 2014 με μοναδικό κριτήριο την εισοδηματική κατάσταση των οικογενειών τους.

Ειδικότερα θα οριστεί το ποσό των 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας του επιτυχόντα. Ο αριθμός των επιτυχόντων που θα δικαιούνται μεταγραφής, με βάση αυτό το κριτήριο, δεν θα ξεπερνά το 10% επί των εισαχθέντων στα Πανεπιστήμια –ΤΕΙ υποδοχής.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των δικαιουμένων μεταφοράς θέσεων (μεταγραφής) είναι ανώτερος του ποσοστού του 10% μοναδικό κριτήριο κατάταξης θα είναι ο βαθμός εισαγωγής.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

continue reading

Νομοθετική Ρύθμιση για την αλλαγή στον τρόπο προαγωγής των μαθητών

July 3, 2014 νεα Comments Off on Νομοθετική Ρύθμιση για την αλλαγή στον τρόπο προαγωγής των μαθητών

minedu-gr

Ενημερωθείτε από το δελτίο τύπου που ακολουθεί αναφορικά με τη “Νομοθετική Ρύθμιση για την αλλαγή στον τρόπο προαγωγής των μαθητών”.

continue reading

Δεξιότητες επιχειρηματικότητας

July 3, 2014 επιχειρηματικότητα Comments Off on Δεξιότητες επιχειρηματικότητας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ , ποιες δεξιότητες πρέπει να αναπτύξει ένα άτομο για να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά στο ΄΄παιχνίδι΄΄ της επιχειρηματικότητας ???

  • να είναι ικανός να μετατρέπει τις ιδέες σε δράση
  • καινοτομία
  • να μην φοβάται να αναλάβει ρίσκο, πάντα όμως εκτιμώντας τις εκάστοτε συνθήκες
  • να είναι ικανός να σχεδιάζει τη διαχείριση των έργων προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι

Οι επιχειρηματίες διαφέρουν από τους μη-επιχειρηματίες επειδή εκεί που οι άλλοι βλέπουν προβλήματα και δυσκολίες, αυτοί μπορούν να:

  • ανιχνεύουν την αγορά/ περιβάλλον
  • αναγνωρίσουν μία επιχειρηματική ευκαιρία
  • αναγνωρίσουν ένα κενό ή μία ανάγκη που δεν έχουν καλυφθεί

Αναρωτηθείτε λοιπόν για όλα τα παραπάνω, και προσθέστε στο μείγμα τα εξής συστατικά:
ευελιξία ,δεξιότητες διαπραγματευσης, ομαδικής εργασίας, αυτοπαρακίνησης

Αν δεν τα αναγνωρίσετε άμεσα στον εαυτό σας μην στεναχωριέστε .
Δεν είναι εγγεγραμμένα στο DNA και ή τα έχεις ή ξέχνα την επιχείρηση …
Με μέθοδο, τεχνική και πάνω από όλα επιμονή, συνεχή πληροφόρηση και αξιόπιστους συνεργάτες όλο και κάτι καλό θα ΄΄επιχειρηθεί΄΄